A Tesla Roadsternek vetélytársa akad?

A nemrégiben megrendezésre került 2012 Goodwood Festival of Speed rendezvényen került bemutatásra a K1 Evelio, mely lehet, hogy megtöri a Tesla uralmát a hibridautók piacán.

Még nem került nyilvánosságra sok technikai részlet a K1 Evelioról, de arra lehet következtetni, hogy igencsak mutatós külsejét a K-1 Attack Roadster mintájára tervezték meg. A kisebb alkatrészek alumíniumból készültek, amellyel a jármű súlyán próbáltak könnyíteni a tervezők, viszont így nagyon is lehetséges, hogy ez közre fog játszani a járgány magasabb árkategóriájában. A K1 Evelio-t a beleszerelt elektromos erőátviteli berendezés teszi üzemanyag-takarékossá és környezetkímélővé. A pontos feltöltődési időről még nincs információ, de arról már tudni lehet, hogy egy feltöltés 160-240 kilométer megtételére is elegendő lesz. A jármű maximális sebessége 145 km/óra, ami a többi hasonló járgánnyal összehasonlítva talán csalódásra is adhat okot. Viszont mindenképpen ellensúlyt képezhet, hogy a K1 Evelio mindössze 3,2 másodperc alatt felgyorsul majd 100 km/órás sebességre. A K1 Evelio-t ismét csak egy mérföldkőnek tekintik a környezettudatos sportautók világában, és, hogy még tökéletesebbé tehessék, a cég továbbra is keresi a támogatókat a projekthez.

Ajánlott tartalom

Kína bírálta az elektromos autóira kivetendő uniós vámtervet

A kínai kereskedelmi minisztérium, valamint a külügyminisztérium kifogásolta és élesen bírálta az Európai Uniónak a kínai elektromos autógyártókra vonatkozó büntetővám-tervezetét, egyben ellenintézkedéseket ígért.