A Tesla segítheti a Volkswagen elektromos felemelkedését?

A két gyártó, illetve annak vezetői jó kapcsolatot ápolnak egymással, a németek pedig meghívták a villanyautózás egyik nagymesterének titulálható Muskot, hogy tegyen egy próbakört az érkező ID.3 elektromos autóval, írta a teslasok.hu. A dél-afrikai származású üzletember élt a lehetőséggel, amelyről egy rövid videót is összerakott a Volkswagen. Egy ilyen találkozót követően – ahogyan az lenni szokott – azonnal elindultak a pletykák, miszerint akár meg is állapodhat valamilyen partnerségben a két gyártó. A villanyautók fejlesztési költségei miatt az autóiparban több hasonló összefogás is megszületett bizonyos márkák között, ám a Volkswagen vezérigazgatója cáfolja, hogy erről szó lenne a Teslával.

„Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba: Csak kipróbáltuk az ID.3-ast és beszélgettünk kicsit – nem tervezünk megállapodást kötni egymással.”

Persze a nyilatkozat nem zárja ki, hogy a Volkswagen szeretne valamilyen formában segítséget kapni a Teslától. A Volkswagen csoport alá tartozó Audi például bevallotta, hogy a Tesla kritikus területeken két évnyi előnyt halmozott fel magának, a Volkswagennél pedig úgy ítélik, hogy a Tesla akár a világ legértékesebb vállalattá is kinőheti magát a jövőben. Utóbbi szoftveres téren érzi a saját lemaradását, amit egy „Tesla utólérési terv”-vel készülnek ledolgozni. Ebben pedig biztosan segítene, ha a Volkswagen az általuk ítélt legjobbtól juthatna segítséghez.

100.000 Ft-ból napelemes rendszer Európai Uniós támogatással?Kérjen itt ajánlatot. 5 perc alatt személyre szabott ajánlatot kap (x)

Ajánlott tartalom

ITM: több mint ezer elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány

Több mint ezer újabb elektromos kerékpár vásárlását támogatja a kormány a legutóbb zárult pályázati forduló eredményeként - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szombaton az MTI-vel.