A török nemzeti villanyautó jobb lesz a Teslánál

Ezt állítja a törok ipari miniszter, és meg is indokolja. A Saab 9-3 feltámasztásával a török ipar a villanyautó-piacra is betörne, állami segítséggel.

Nagy tervekkel szeretnének felkerülni az autógyártók térképére a törökök. Bár eleve sokféle autó készül náluk a Toyota Corollától a Fiat Tipóig, hamarosan az ország nemzeti autójának a gyártását is beindítják, amit a régi Saab 9-3-as alapjaira épülő villany-népautónak terveznek. Fikri Isik, Ipari, Technológiai és Tudományos miniszter úgy nyilatkozott róla, hogy jobb és biztonságosabb lesz a Teslánál.

“Nekik töltőállomásokat kell telepíteniük, mi viszont a töltőt az autóba integráljuk, ami egy, jelenleg még fejlesztés alatt álló benzinmotor lesz” – nyilatkozta. Az új, egyliteres, kéthengeres motor-generátort török mérnökök fejlesztik a török állam és nemzetközi cégek segítségével, a motor hatásfoka állítólag kimagaslóan jó, 35 százalék, a gyártása 2018-ban kezdődhet.

-

A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Húsmentes lesz az egyik legjobb New York-i étterem

New York egyik legfelkapottabb étterme bejelentette, hogy elhagyja a húsételeket a kínálatából, és áttér a kizárólag nővényi alapú ételek készítésére.