A Toyotáé az elektromos autók körrekordja a Nordschleifén

A Toyota egy egyedi építésű versenyautóval 7:22 percre szorította le az elektromos autók körrekordját a legendás német versenypályán.

A könnyű építésű TMG EV P002 roadstert Jochen Krumbach pilóta vezette a Nürburgring Nordschleifén, írja az origo.hu. A 20,8 kilométeres kört pontosan 7 perc 22,329 másodperc alatt tette meg, ami azt jelenti, hogy csak hat másodperccel volt lassabb a 759 lóerős, hibrid Porsche 918-asnál, amely két hete futotta a körét, és pontosan annyit ment, mint az egyliteres benzines turbómotorral szerelt Formula Ford együléses versenyautó. A korábbi elektromos rekordnál, amelyet ugyanennek a prototípusnak az előző változata állította fel tavaly, 25 másodperccel futott jobb kört a Krumbach a továbbfejlesztett autóval. A TMG EV P002-esben két villanymotor felelős a hajtásért, amik együttesen 476 lóerőt és 900 Nm nyomatékot adnak le. Az idei Pikes Peak hegyi versenyen is rekordot felállító elektromos autó végsebessége eléri a 255 km/órát.

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.