A Vancouveri Divathéten is bezöldült a kifutó

A Vancouver Fashion Week-en előtérbe került a zöld életmód. A divateseményen a város legmenőbb tervezői mutatták be környezetbarát kollekcióikat.

Az egyik különlegesen kiemelt kollekció Jenny Sandberg nevéhez fűződik, aki a Vancouver College of Art and Design (VCAD) oktatója.
Sandberg kollekciója, a Hawks Ave..-, rock ’n’ roll ihlette utcai vonal. A ruhák organikus anyagokból és kézzel készülnek, többnyire pamutból és farmerből.
„A divathét nagyszerű lehetőség a diákoknak, hiszen bepillantást nyerhetnek a gyártás folyamatába is.” – mondta Shannon Yang, a VCAD divatoktatója. -„Akárcsak a londoni divathéten, New York, Párizs és Vancouver divat hete is nagy lehetőséget rejt magában a tervezők számára, hogy bemutathassák alkotásaikat és besöpörjék az elismeréseket.” – így Yang. – „Persze kiváló lehetőséget biztosít a helyi tervezőknek és persze a helyi iparnak is jót tesz.”

Ajánlott tartalom

Hogyan vált környezetbarát fesztivál a Szigetből?

Húsmentesség, repohár, kerékpározás: a Sziget Fesztivál szervezői rengeteg módszerrel igyekeznek csökkenteni környezetre gyakorolt hatást.