A várható heti időjárás

Nyugat- és Északkelet-Európa fölé anticiklon nyúlik be, ezeken a tájakon csapadék csak elvétve alakul ki. Ugyanakkor Izland fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek frontrendszere gyorsan közeledik a kontinens középső része fölé.

Útját több helyen kíséri eső, zápor, illetve hózápor. Sekély ciklon alakítja a Fekete-tenger térségének időjárását is. A kontinens nagy részén enyhe az idő, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3, 10 fok között alakul, sőt a Mediterráneumban 11, 18 fokot is mérnek. Ezzel szemben északon, északkeleten napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását kedd estig a fenti frontrendszer alakítja, ezért éjszakától egyre többfelé számíthatunk csapadékra. Éjszaka megnövekszik a felhőzet. Kedden nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Éjszaka a Tiszántúl északi részének kivételével egyre többfelé várható csapadék: a Nyugat-Dunántúlon eső, másutt kezdetben hó. Kedden napközben a középső országrészben havas eső, eső is előfordulhat, délután mind kevesebb helyen valószínű csapadék. Napközben az északnyugati, északi szél a Dunántúlon többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -5 fok között, a kevésbé felhős, havas tájakon -8 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden a Dunántúlon 4 és 8, másutt 0 és +3 fok között várható.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.