A városi fák 5 előnye

Az árnyékok mellet más, sokkal kézzelfoghatób előnyei is vannak a nagyvárosi fáknak. Egyetlen fa többet képes hűteni, mint 10 légkondicionáló, napi 20 órán keresztül működtetve.

A ház nyugati oldalához ültetett fa 5 év alatt 3 százalékos energiamegtakarítást eredményez, 15 év alatt pedig 12 százalékot spórolhatunk. Egy kisebb parknyi fa képes 9-13 százalékkal csökkenteni a terület részecskeszennyezését, a járdára hulló por pedig 27-42 százalékkal lehet kevesebb, mint nyitott tereken. Ha fák vannak a telken vagy a kertben, akkor azok az ingatlan értékének 10-23 százalékát teszik ki. A városban telepített és fenntartott fa költsége 3 év alatt körülbelül 50-100 ezer forintba kerül, közvetlen előnyei értéke azonban ezalatt a 20 millió forintot is elérhetik.

Ajánlott tartalom

A napelemek megtermelik a Kstar energiatárolója egyszerűen eltárolja az energiát

A KSTAR az új energiaforrások és a teljesítményelektronika egyik vezető márkája. Ide tartoznak az adatközpontok számára kritikus infrastruktúrák elemei (UPS, akkumulátorok és precíziós klímaberendezések), a moduláris adatközpont-megoldások, valamint átfogó fotovillamos és energiatárolási megoldások.