A városnéző buszoknál kezdenék a környezetvédelmi szigorítást

Noha több ezer elavult és környezetszennyező BKV-busz rója Budapest utcáit, a főváros elsőként a városnéző buszoknál készül környezetvédelmi szigorításra – írta a Népszabadság.

A lap csütörtöki számában arról írt, hogy a városnéző buszokat üzemeltető vállalkozások aggódnak a tavasszal a közgyűlés elé kerülő környezetvédelmi rendelet tervezete miatt, amely alapján több milliós beruházásra is kényszerülhetnek, akár egy éven belül.
A rendelettel a főváros Európában az elsők között lépne a városnéző buszokkal kapcsolatban, a környezetvédelmi szervezetek által is szorgalmazott szigorú előírások, az EURO 5-ös szabvány megkövetelése viszont csak új buszok megvásárlásával lenne elérhető.
A budapesti városnéző buszokat üzemeltető vállalkozások azonban nem rendelkeznek anyagi forrásokkal ezért többek között pályázati támogatást szeretnének. Egyben attól tartanak, hogy a gyors bevezetés és a támogatás hiánya oda vezethet, hogy nemzetközi nagyvállalatok kezébe kerül a fővárosi városnéző-piac.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.