A Világbank 5,5 milliárd dollárral naperőműveket finanszíroz arab országokban

Több mint 5,5 milliárd dolláros beruházással naperőművek építését finanszírozza a Világbank öt arab országban: a projekt keretében a következő 3-5 évben Algériában, Egyiptomban, Jordániában, Marokkóban és Tunéziában fektetnek be a naperőművek építésébe.

A Világbank által biztosított 5,5 milliárd dollár mellett más befektetők 4,85 milliárd dollárt adnak a finanszírozáshoz.
A termikus naperőművek a napsugarakat hatalmas tükör segítségével gyűjtik össze, majd az ezzel a hőenergiával felmelegített speciális olaj gőze hajtja meg az áramtermelő turbinákat.
Ugyanezzel a technológiával a következő években a  Szaharában is építenek naperőműveket mintegy 400 milliárd eurós beruházással. A szaharai áramfejlesztéssel a nyugat-európai áramszükséglet 15 százaléka lesz fedezhető. A kezdeményezés részesei a német RWE, az E.ON, a Deutsche Bank, a Siemens és a Shott Solar.

Ajánlott tartalom

A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.