A Volkswagen bemutatta legkisebb fogyasztású autóját

A Volkswagen a 2012-es Párizsi Autószalon keretében mutatta be az új Golf BlueMotion prototípusát, melyet a „leggazdaságosabb Golfnak” neveznek.

A termékcsalád hetedik generációja csupán 3,2 liter gázolajat használ fel 100 kilométerenként. Ez 15 százalékos javulást jelent az előző modellhez képest. A BlueMotion 1,6 literes TDI turbódízeles motorja 108 lóerős teljesítményre képes. Az ötajtós változat minden eddiginél könnyebb karosszériát kapott, és Európában 2013 nyarán lesz elérhető. A Volkswagen 50 literes tankkal szerelte fel az új Golfot, mellyel így akár 1,562 kilométert is megtehetünk megállás nélkül. A gyártó szerint évente 15,000 kilométert vezet egy átlagos autós, ezalatt mindössze tízszer kell tankolnunk a szupertakarékos BlueMotionnel.

volkswagen golf bluemotion

Ajánlott tartalom

Februárban megcsappant az elektromos autók eladása

Februárban 10,1 százalékkal nőtt éves összevetésben a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban. A legnépszerűbb választás továbbra is a benzinüzemű kivitel volt, a második legnépszerűbb pedig a hibrid-benzines. Az akkumulátoros elektromos autók részesedése februárban nem változott az egy évvel korábbihoz képest, elmaradt viszont a tavalyi átlagtól.

Nincs hozzászólás

  1. Ez biztos hatalmas eredmény a VW-részéről,de ezt az eredményt, sőt jobbat is tudnak Renaultok-dízelei.