A Volkswagen és a BYD együttműködnek a hibrid és elektromos autók technológiai fejlesztésében

A legnagyobb európai autógyártó és a kínai BYD elektronikai vállalat egyetértési nyilatkozata a német vállalat kínai piacra való betörését hivatott segíteni. A projekt a lítium akkumulátoros hibrid és elektromos autók lehetőségeit és a technológiai együttműködést növelve fokozza a fejlődést.

A BYD Auto a BYD Group leányvállalata a NiCd akkumulátorok és a mobiltelefonokban használt lítium-ion akkumulátorok vezető szolgáltatója, 65 valamint 30%-os piaci részesedésével. Nemrég bemutatták F3DM plug-in hibrid elektromos járművüket, melynek nagyobb változata az F6DM hamarosan forgalomba kerül. A januári Észak-Amerikai Nemzetközi Auto Show-n az e6-ot, egy új akkumulátor-elektromos crossover járművet lepleztek le.
A Volkswagen a Lithium Ionen Batterie LIB 2015 konzorcium tagja az Evonik and Li-Tec, a Bosch és a BASF mellett. A konzorcium 360 millió eurót invesztál a lítium-ion elemek kutatásába és fejlesztésébe, amely kiegészül a Német Oktatási és Tudományos Minisztérium 60millió eurós támogatásával.

A német gyártó emellett az elmúlt években több, a lítium-ion akkumulátorok és elektromos meghajtó egységekhez kapcsolódó partnerkapcsolatot is kötött. 2008-ban, a Volkswagen és a Sanyo megkezdte a következő generációs, lítium-ion technológiára épülő, nagy teljesítményű elektromos tárolórendszerek fejlesztését. 2009 januárjában a Toshibával írták alá a szándéknyilatkozatot, miszerint együttműködnek az elektromos meghajtó egységek, és egy új, speciális energiasűrűségű akkumulátor kidolgozásában, melyek az elektromos járművek következő generációjához alkalmazkodnak. 

Dr. Ulrich Hackenberg, aki a BYD németországi látogatását is kísérte, a következőket nyilatkozta az együttműködésről:
„ A Volkswagen a sikeres BlueMotionTechnologies, illetve a hibrid és elektromos járműveink minél nagyobb elterjesztését tűzte ki célul. A kínai piaci részesedés az egyik legfontosabb állomás, ebben nyújthatnak segítséget az olyan partnerek, mint a BYD”.

Ajánlott tartalom

Két aranyérmet szerzett a győri SZEnergy Team a Shell Eco-marathonon

Tavalyi világcsúcsát is megdöntve két aranyérmet szerzett a Széchenyi István Egyetem (SZE) SZEnergy Team nevű csapata a franciaországi Nogaróban május 19. és 25. között megrendezett Shell Eco-marathonon - közölte a felsőoktatási intézmény pénteken az MTI-vel.