© Volvo Trucks | A Volvo Trucks új szolgáltatása, a Charging Management lehetővé teszi a közlekedési vállalatok számára, hogy hatékonyan kezeljék elektromos teherautóik privát töltését a saját telephelyeken.

A Volvo bemutatja új szolgáltatását, amely az elektromos teherautók töltésére fókuszál

A Volvo Trucks továbbra is új szolgáltatásokat vezet be az elektromos teherautók töltésére. A legújabb – Charging Management – egy olyan szolgáltatás, amely lehetővé teszi a hatékony töltést a telephelyén.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Volvo Trucks új szolgáltatása, a Charging Management lehetővé teszi a közlekedési vállalatok számára, hogy hatékonyan kezeljék elektromos teherautóik privát töltését saját telephelyeiken. A szolgáltatás hozzájárul a termelékenység és az üzemidő növekedéséhez azáltal, hogy biztosítja, hogy a flottán belüli teherautók kellően fel legyenek töltve a tervezett műveletekhez, és csökkenti a nem tervezett töltési ciklusok számát.

A platformon a fuvarozó töltési terveket készíthet, amelyek meghatározzák, hogy a járművek várhatóan mikor kezdik el a töltést és érik el a teljes akkumulátorszintet. A tervtől való eltérésekről a felhasználót értesítjük, hogy elkerüljük az akkumulátor alacsony töltöttségi szintjét. A szolgáltatás vizuális áttekintést nyújt a teherautók töltési folyamatáról, az akkumulátor töltöttségi szintjével és a töltési állapotával. A járművek és a töltők töltési szakaszairól szóló jelentések rendelkezésre állnak nyomon követéshez.

A töltés kulcsfontosságú terület az elektromos teherautó üzemeltetése során. Szállítmányozó vállalatként szeretne megbizonyosodni arról, hogy teherautói fel vannak töltve és készen állnak, amikor elérkezik a következő fuvar ideje. A töltési folyamat nyomon követése azért is fontos, hogy ellenőrizni lehessen, vannak-e eltérések. Ez a szolgáltatás mindebben segíti a fuvarozókat – monda Johan Östberg, a Volvo Trucks elektromobilitási szolgáltatás tulajdonosa.

A Volvo Open Charge egyszerű nyilvános töltést biztosít három lépésben: keresés, lefoglalás, töltés
Tavaly a Volvo Trucks elindította a Volvo Open Charge szolgáltatást, amely a közúti töltés kiszámíthatóbbá és megbízhatóbbá tételét szolgálja. A Volvo Open Charge segíti a fuvarozókat a nyilvános töltőállomások megtalálásában és elérésében. Lehetőség van a töltésért az eszközzel fizetni azokon az állomásokon, ahol a Volvo partneri viszonyban áll.

A közeljövőben lehetőség nyílik a töltési idő lefoglalására az eszközön keresztül, amely lehetővé teszi a fuvarozók számára, hogy optimalizálják töltési tervezésüket. Svédországban és Hollandiában elindult a Volvo Open Charge szolgáltatás, amelyet Európa és a világ más országai követnek.

A Charging Management és a Volvo Open Charge egyaránt részét képezi a Volvo Connectnek, a Volvo Trucks digitális szolgáltatásainak minden vásárlója számára.

Forrás: Volvo Trucks Hungary

Ajánlott tartalom

A BMW Group már harminc éve mutatja a körforgásos gazdaság irányát

Látványos siker a Car2Car kutatási projektben: az acél, az alumínium, a réz, az üveg és a műanyag hatékony újrahasznosíthatósága.