A WWF szerint Nagy-Britannia energiájának 90%-a megújuló lehetne 2030-ra

A WWF jelentése szerint Nagy-Britannia elektromosságának kilencven százaléka 2030-ra nap, szél, és egyéb megújuló energiaforrásokból lesz előállítva.

Az energiaárak komoly politikai problémát jelentenek, ugyanis kimutatások szerint 2020-ra a háztartások költsége az áramot tekintve négy százalékkal nőni fog. Bár a WWF szerint lehetne csökkenteni az árakat ha energiahatékonyabb megoldások után néznének. A WWF szerint hatvan-kilencven százalék áramot termelhet Nagy-Britannia megújuló energiaforrásokból. Ez a jelentés nem csak az energiahatékonyságot reklámozza, hanem a 2020 utáni teendőket is magában foglalja. A jelentés lényegét GL Garrad Hassan írta, a világ legnagyobb megújuló energiával foglalkozó cége, és a GL Group tagja. Ha kilencven százaléknyi áramot nyernének megújuló energiából, akkor körülbelül 170-216 milliárd fontot spórolhatnának. A kormány a negyvenöt százalékot célozza meg 2020-ra. A WWF szerint ilyen ütemben 2030-ra elérhetnék a kilencven százalékot is, ugyanis a kormány azzal nem számol, hogy 2020-ban nem fog egyből leállni a megújuló energiát termelő erőművek építése. Nagy-Britannia miniszterelnöke, David Cameron megígérte, hogy ő fogja az ország legzöldebb kormányát vezetni, de tervez nukleáris erőműveket építeni, mely nem illik nagyon bele ebbe az ígéretbe. Meglátjuk mit hoz a jövő.

Ajánlott tartalom

Döntöttek: kötelezővé válik a napelemek telepítése az épületekre

Az Európai Parlament elfogadta az uniós napenergia-szabványt, amely előírja a napelemek telepítését az épületekre az EU tagállamaiban.