A WWF titkos kamerával rögzítette védett erdők irtását Indonéziában

Titkos kamerával készített felvételeket egy védett tigrisélőhelynek számító erdő irtásáról a Természetvédelmi Világalap (WWF) az indonéziai Szumátra szigetén.

A sziget Riau nevű tartományában, az őserdő mélyén elhelyezett titkos kamera hőérzékelővel volt felszerelve, így ha egy ember vagy egy állat a közelébe került, azonnal működésbe lépett.
A Jakartában bemutatott, májusban készült felvételek először egy tigrist mutatnak, mely megszaglássza a készüléket. A kamera ezután egy héten át munkagépeket rögzített, melyek az erdőt irtották. A WWF közlése szerint később kiderítették, hogy egy olajpálma-ültetvénynek csináltak helyet a védett erdőben. Végül megint egy tigris látható a képeken, mely tájékozódási képességét elveszítve bolyong az irtásterületen.
A Bukit Batabuh nevű terület a WWF közlése szerint védett, így tilos rá ültetvényeket telepíteni. A védettség tényét az indonéz erdészeti minisztérium is megerősítette, és nyomozást rendelt el az ügyben.
Az indonéz kormány számos tigrisvédelmi projektet támogat, az erdőirtásokat és ültetvénytelepítéseket engedélyező tartományi és kerületi hatóságok ugyanakkor gyakran figyelmen kívül hagyják az országos előírásokat.
Becslések szerint Szumátra szigetén él a világszerte vadon élő mintegy 3200 tigris 12 százaléka, közel 400 állat.

Ajánlott tartalom

Stílus és funkció – Antikolt térkövek a kerttervezésben

A kertek tervezése során a növények telepítésén van a legfőbb hangsúly, de a térkövek jól átgondolt alkalmazása is számtalan lehetőséget nyújthat. Olyan lehetőségeket rejtenek, amelyekkel megújíthatjuk kerti élettereink megjelenését, és egységes stílusban, új funkciókkal bővíthetjük a környezetet.