A zöld étterem titkai

A Felelős Gasztrohős nevű blog csapata érdekes küldetésbe fogott. Olyan éttermeket, kávézókat keresnek fel, amelyek környezettudatos módszereket alkalmaznak mindennapi működésük során.

A környezettudatos étterem számára alapvető feladat a szelektív hulladékgyűjtés, de van olyan hely is ahol az elektromos energia fogyasztását LED világítással biztosítják. A környezeti szempontok egy étterem beszerzési elveiben egyaránt megjelenhetnek. Egyes környezettudatos éttermek fontosnak tartják, hogy személyes kapcsolatot ápoljanak a kistermelőkkel. Míg mások igyekeznek a termékeket 50km-es körzetben termelő gazdától beszerezni. Érdemes olyan alapanyagokat is keresni, amelyeket erdőben, réten, árokparton be lehet gyűjteni. Lehetőség szerint környezetbarát csomagolóanyagot használnak, az alapanyagaik nagy részét a termelői piacon szerzik be, a menüt újrahasznosított papírra nyomtatják, valamint a takarítás során a tisztítószerük ecet vagy szódabikarbóna.

Ajánlott tartalom

Az EU-nak fel kell készülnie az éghajlati katasztrófákra

Szükség van arra, hogy elkészüljön az első európai klímaalkalmazkodási törvény, mert az emberek már most is szenvednek az éghajlatváltozás hatásaitól.