A zöld farmer – felejtse el a mosást, inkább fagyasszon!

A világ legnépszerűbb ruházati darabja is lehetne még inkább környezetbarát. Ez így van, a kék farmerek zöld útra térnek – legalábbis az egyik brazil gyártó reményei szerint.

A Rioi székhelyű társaság, a Tristar, nemrégiben mutatta be az új, környezettudatos farmerkollekcióját. Nem elég, hogy a farmer teljes egészében szerves pamutból készült, a tisztítás módja is összhangban van a természettel. Ahelyett, hogy a pazarló mosógéppel tisztítanák ezeket a farmereket, mindössze annyit kell tenni, hogy bedobálják őket a fagyasztóba.

„24 óra a fagyasztóban megöli az összes baktériumot.” – mondta a tulajdonos, Jandira Baron a Jornal A Tribuna-ban. Amikor rámutattak arra, hogy a fagyasztás csak csekély mennyiségben távolítja el a koszt, Barone gyorsan közli, hogy milyen ez a divatban:
-„Nem vásárolnak a fogyasztók kopott, szakadt, és foltos nadrágokat? A koncepció ugyanaz, csak ez most a viselője által jön létre. Ha a farmer foltos, vagy különösen piszkos lesz, hagyományos technikákkal moshatóak.”

A cég igyekszik olyan fenntartható módon gyártani termékeit, mint amilyen fenntarthatóak a farmereik. Minden pamutot organikusan termesztenek Brazíliában, nem használnak vizet, vagy növényvédő szereket.
Amellett, hogy erőfeszítésekkel érik el, hogy a farmerek fenntarthatóak legyenek, a vállalat úgy véli, hogy a divat és a kényelem a legfontosabb. –„Az eredmény egy szép és nagyon kényelmes darab.” – mondta Barone, majd hozzátette, hogy a fagyasztott farmer többszöri olvasztása segíti a szálak lágyítását, és a darab formájának megtartását.

A farmerek várhatóan 30.000 Ft körüli áron lesznek megvásárolhatóak

Ajánlott tartalom

Csomagolóanyagok: mennyiségcsökkentés, újrafelhasználás és újrafeldolgozás

Mennyiségi és használati korlátozások: minél kevesebb csomagolóanyag fogy, annál kevesebb lesz a hulladék.