A zöld város: Madrid (+videó)

Madrid Spanyolország fővárosa és egyben az ország legnagyobb metropolisza is.

A városban több fa és egy főre jutó zöld terület van, mint bármely másik európai városban. Még a központi vasútállomáson, az Atocha területén is egy kisebb fajta dzsungel növekszik.
London és Berlin után Madrid az Európai Unió harmadik legnépesebb városa, az autósforgalom pedig nyilván szennyezett várossá tette.
A város tisztviselői ezért fontos lépésre szánták el magukat, és egy faültetési kampány keretein belül 248 000 fát telepítettek az utcákra, melyek elnyelik a szennyezést.

Pompás parkok garmadája, remek tömegközlekedés és egy újfajta elkötelezettség a természet felé – ez teszi Madridot zöld várossá.

Csak hogy tudd, merre indulj, ha megéhezel a spanyoloknál:
Ha csak egy gyors falatra vágysz, keresd az Ecocentro vegetáriánus éttermet, amely az organikus ételek holisztikus szentélye. Próbáld ki a tofut, a póréhagymát, vagy a tökös krokettet ementáli sajttal, aztán iratkozz be egy szellemi foglalkozásra, például a meditációra. Merthogy itt erre is van lehetőséged.

Ha visszavágysz a gyermekkorba, akkor látogass el a Buen Retiro park közelében található Vegetarian Art-ba, mely egy furcsa organikus paradicsom. Fali drapériáin megelevenedik az összes kedvenc gyerekkori meséd. És az étel is kiváló. Javasoljuk, hogy a 2 személyes vega menüt válaszd – van benne vegetáriánus rizs hagymakarikákkal, póréhagyma, feta sajt, cukkini és diós palacsinta, négy sajtos pite, és vegetáriánus lasagna is.

Madrid egyébként mostanában avatta fel új típusú aszfaltját, mely képes átalakítani a nitrogén oxidot kevésbé káros oxidokká, amelyeket elmossa az eső. Milyen ügyes ötlet…!

Ajánlott tartalom

Zöld színnel a fenntarthatóságért és a tudatosabb döntésekért

Egyedi zöld színt vezet be termékein a kulacsokat és Microdrinkeket forgalmazó Waterdrop vállalat. A feltűnő, élénk színnel a vállalat kifejezi elköteleződését a környezetvédelem és fenntarthatóság mellett, és egyben szeretné felhívni a figyelmet a környezettudatosabb életmód fontosságára, és a választás lehetőségére.