A zöldenergia a jövő a gazdaságban, az iparban és a közlekedésben is

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt – mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Weingartner Balázs közölte, már nem kérdés, hogy a zöld átállást minél előbb és minél hatékonyabban kell megvalósítani a fenntarthatóság érdekében. Úgy vélte, az energia mindennapi használatának a kulcskérdése annak tárolása. A jövő egyik megoldása lehet a hidrogén, de az akkumulátor-technológia már most rendelkezésre áll, és ez a jövő energetikai rendszerének nélkülözhetetlen eleme lesz. Hozzátette, hogy a világon egy új ipari forradalom zajlik, hatalmas jelentőségű és rohamos tempójú az az energetikai fejlődés, ami elindult.

Magyarország időben lépett, és szerencsére jól állunk. Tudni kell, hogy aki ebben a folyamatban nem vesz részt, az lemarad és kimarad – hangsúlyozta Weingartner Balázs, aki a videóban jelezte, “közös ügyünk a zöldenergia”. Mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki az erről szóló online kérdőívet.

A HUMDA közösségi oldalán közölt posztban olvasható, hogy a kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni a zoldenergia.kormany.hu oldalon. Hozzátették, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Zrt. határozottan vallja, hogy a zöldenergia közös ügyünk.

Ajánlott tartalom

Az INA megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos új stratégiai projektekre vonatkozó szerződéseket írt alá

Az INA horvát olajipari vállalat két szerződést írt alá, egyik egy zöld hidrogénüzem építésére vonatkozik a rijekai finomítóban, a másik egy biometán-előállító létesítményre Sziszekben - közölte a vállalat az MTI-vel kedden. A két új stratégiai projekt együttes értéke 98 millió euró, és várhatóan 2026-ra készül el.