Adatátvitel lézertechnológiával!

A lézerből készült anyagok nem éppen a legolcsóbb kategóriába tartoznak. Illetve elég nehézkes velük dolgozni. Hamarosan mindez megváltozhat, mert itt az új germánium lézertechnológia.

A fénytechnológiában nincsen semmi újdonság. Valójában, úgy tűnik mintha mégis ellopott volna minden szalagcímet! A tudományos közösség hamar rájött arra, hogy a napot sokkal több mindenre lehet használni, vagyis nem csak otthonaink felmelegítésére illetve az autók működtetésére. A fény egy nagyon hatékony energiaforrás lehet, ha azt megfelelően használják. Az adatok áramlása egyre gyorsabban és gyorsabban mennek végbe napjainkban, hogy ezt növelni lehessen egy új átviteli lehetőséget kell megteremteni.

Itt lesz lehetősége bizonyítani a germánium lézertechnológiának, mivel itt mindig van fejlődésre opció. Azok az adatátviteli technikák, amelyeket most ismerünk nem biztos, hogy a legjobb technológiák közé tartoznak, ezzel ellentétben a lézersugár alapú adatátvitel sokkal hatékonyabb és olcsóbb. Viszont, a sebesség és az energia miatt, ami szükséges ehhez, a költségek az egekbe fognak szökni, ha nem találnak egy másik megoldást ennek a kiküszöbölésére.
Hogy a folyamat teljesen tökéletes legyen, a germániumot be kell illeszteni a lézergyártás során. Ennek a létrehozásával egy új lézersugaras adatátvitel valósulhat meg, amelynek előnyeit mindennapjainkban is élvezhetjük majd.

Ajánlott tartalom

Növelni kell az energiahatékonyságot

A magyar gazdaság versenyképességének egyik kulcsa az energiahatékonyság növelése - erről Juhász Edit, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke beszélt egy konferencián az MTI-nek küldött közlemény szerint.