Adókedvezménnyel vásárolhatnak elektromos autót Kínában

A lassú gazdasági növekedés ellenére Kínában nőtt az újautó-eladás augusztusban részben az árcsökkentések, illetve az elektromos autók vásárlása esetében adott adókedvezmények hatására.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai személyautó szövetség (CPCA) pénteken azt közölte, hogy augusztusban 1,94 millió személygépkocsit értékesítettek, 2,2 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. Május óta idén augusztusban jegyeztek fel először eladásnövekedést az új autók esetében. A világ legnagyobb újautó-piacán az idei első nyolc hónapban 13,38 millió új autót adtak el, 1,8 százalékkal többet, mint egy éve. Kína autóexport-növekedése éves szinten 31 százalékra mérséklődött a júliusi 63 százalék után. A new energy vehicles (NEV) gyűjtőnév alatt kategorizált, a teljesen elektromos autókat és különböző hibrideket is magában foglaló alternatív hajtású járművek augusztusi értékesítése 34,5 százalékkal nőtt augusztusban, és ezzel a teljes autóeladás 36,9 százalékát tette ki a múlt hónapban. A Tesla 64 ezer 694 autóját értékesítette Kínában augusztusban, ezzel 13,2 százalékra növelve részesedését a kínai elektromos járművek piacán, ami csaknem a duplája a júliusi 7,5 százaléknak.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.