Akadálymentes égbolt – madaraknak

Három éven át 3 millió forinttal támogatja a a Kerecsensólyom-védelmi Programot a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. (MAVIR), amely erről szerdán írt alá szerződést a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettel (MME).

A program keretében az egyesület szakértői költésbiológiai és etológiai megfigyeléseket végeznek a nagyfeszültségű oszlopokon költő kerecsensólymok élőhelyén. A támogatás jelképeként a villamosipari vállalat örökbe fogadta Dórát, a világhálón nagy ismeretségnek örvendő kerecsensólymot. A madarat 2007-ben az MME szakértői gyűrűzték meg a MAVIR segítségével és látták el műholdról követhető jeladóval. Ő az első kerecsen a világon, akit a kirepüléstől az első sikeres fészkelésig nyomon követtek.
A MAVIR 2009-ben több mint 90 millió forintot fordít környezetvédelemre, ezen belül 12 milliót madárvédelemre – közölte Tari Gábor, a részvénytársaság vezérigazgatója egy szerdai budapesti konferencián, amelyen a magyar villamosenergia-ipari vállalatok madárvédelmi tevékenysége volt a fő téma. A cég 2008-ban csatlakozott ahhoz az együttműködéshez, melynek célja a közép- és kisfeszültségű elektromos szabadvezeték hálózat és a kapcsolódó berendezések által okozott madárpusztulás felszámolása és megszüntetése. A vállalat szakemberei a műfészkek és a madáreltérítők telepítésében is segítettek a madárvédő aktivistáknak: a hálózaton 386 műfészket helyeztek el, elterelő műtárgy a vezetékeken jelenleg 1700 darab található, s további 900 új kihelyezése várható.
Elsősorban a ragadozó madarakat – szalakótát, fehér gólyát – éri áramütés, míg a nagyobb testű, nehezebben manőverező túzok, daru és vízimadarak fő problémája, hogy beleütköznek az oszlopokba – mondta el Haraszthy László, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium természetvédelmi szakállamtitkára. Megoldást jelenthet a fátlan területeken a kiülőhelyek létesítése, biztonságos költőhelyek kialakítása, fészekmagasítás, a vezetékek szigetelése.
Az MME konfliktustérképe rámutatott arra, hogy 21 700 kilométer kiemelten veszélyes szakasz van Magyarországon, elsősorban az Alföldön, s ennek semlegesítésére 15 milliárd forintra lenne szükség. Több project is folyamatosan zajlik a madarak védelmében: a többi között a Kék Vércse LIFE+ programban 400 kilométer, a Kerecsen LIFE+ programban 510 kilométer vezeték szigetelése folyik.

Ajánlott tartalom

Kisiklott és kigyulladt egy etanolt szállító vonat az Egyesült Államok északi részén, kitelepítést rendeltek el

Kisiklott és kigyulladt egy vasúti szerelvény közel két tucat kocsija csütörtökön hajnalban az egyesült államokbeli Minnesota államban, a baleset miatt egy kistelepülés lakóit kitelepítették.