Aktivisták tiltakoztak a Niagaránál

Helyi idő szerint szerda reggel a Rainforest Action Network (az Őserdő Akciócsoport) hat tagja a Niagara-vízesésnél kiakasztott egy 70 méteres, felnagyított transzparenst, mellyel a kátrányos homok olaj ellen tiltakoznak.

A tiltakozást szándékosan Barack Obama és Stephen Harper, kanadai miniszterelnök találkozójához időzítették. A két vezető egyébként a közeledő G20 csúcs kapcsán klímaváltozásról és környezetvédelemről is fog tárgyalni.

Itt látható: (videó : http://www.citizentube.com/2009/09/climate-activists-scale-niagara-falls.html )

Kanada szolgáltatja az Amerikai Egyesül Államok olajának több, mint 19 százalékát, melynek szintén több, mint a fele kátrányos homokból készül.
A környezetvédők állítása szerint a kátrányos homok olaja háromszor akkora mennyiségű üvegházhatást okozó gázt bocsát ki, mint a hagyományos olaj.
Csak a múlt hónapban, négy indián és környezetvédő csoport perelte be Hillary Clinton államtitkárt, James Steinberg helyettes titkárt Alberta Clipper gázvezeték miatt.

Az aktivistát őrizetbe vették, de hála a szociális és divatos médiafelületnek, folyamatosan közvetíttek a börtönből : http://twitter.com/RANactions

Ajánlott tartalom

Riasztó képet mutat a magyar serdülők egészségmagatartása

Kedvezőtlen étkezési és fizikai aktivitási szokások, romló szerhasználati és egészségiállapot-mutatók, de javuló tendenciák is megfigyelhetők a magyar iskolások körében – állapítják meg az ELTE PPK kutatói legutóbbi felmérésük alapján. A vizsgálat a WHO-val és hazai partnerként a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézettel együttműködésben zajlott, az „Iskoláskorú gyermekek egészségmagatartása” nemzetközi kutatás részeként.