Al Gore elkészítette Oscar-díjas klímaváltozás-filmjének folytatását

Az egykori elnökjelölt 2007-ben Oscar-díjat nyert a Kellemetlen igazság című dokumentumfilmjével, hamarosan itt a folytatás.

A stúdió közölte, hogy a Kellemetlen igazság folytatásának bemutatója a Sundance Filmfesztiválon lesz januárban. Az új dokumentumfilmben Al Gore a globális felmelegedés folytatódását és megfékezésének lehetőségeit vizsgálja. A stúdió közleményében Gore a klímaválság megoldása iránti elkötelezettségre szólított fel, és hangsúlyozta, hogy vannak reményt keltő okok e tekintetben. Al Gore a héten találkozott a klímaváltozásban kételkedő Donald Trump megválasztott amerikai elnökkel, hogy megvitassa a problémát és a találkozót hatékonynak nevezte. Napokkal később azonban Donald Trump Scott Pruittet, a klímaváltozás egyik tagadóját nevezte ki az amerikai Környezetvédelmi Ügynökség élére, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

Az EU jogszabályokat vezetne be a növényvédő szerek használatának csökkentésére

Az Európai Bizottság szerdán jogilag kötelező érvényű célértékeket javasolt a kémiai növényvédő szerek használatának csökkentésére, illetve a természet és a biológiai sokféleség helyreállítására az unióban.