Alec Baldwin felszólal a zöldebb teniszért

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államok Tenisz Szövetsége (USTA) soha nem hasznosította újra teniszlabda csöveit, mert ez a műanyag és fém kombinációt tekintve folyamatilag szinte lehetetlen.

Ebben az évben az USTA azonban rálelt egy cégre, akik kötelezettséget vállaltak arra, újrahasznosítják valamennyi csövet. Ezzel együttvéve több más, zöld kezdeményezést indítottak az NRDC és az Environmental Resources Management irányítása alatt.
Billie Jean King hosszú ideje szólal már fel a zöldebb teniszért. Hozzá csatlakozott Alec Baldwin, hogy bejelentsék a legújabb zöld frissítéseket az idei US Open-en.

Az USTA minden szemeteshez ládákat helyezett az újrahasznosítás jegyében. Céljuk emellett csökkenteni az energiafelhasználást. Emellett bemutattak két környezetvédelmi témájú Open pólót is. A női pólón a „Green Your Game” (Zöldíts a játékodon) felirat, míg a férfi változaton a „Save Our Planet-It’s the Only One The Tennis” (Mentsük meg a bolygónkat- csak a tenisz van) felirat díszeleg.

Az USTA továbbra is elkötelezett annak érdekében, hogy a világ legnagyobb eseménye minden évben alkalmazza egyedi jellemzőit, melynek hatására olyan csekély mértékben kíván ártani a környezetnek, amennyire az csak lehetséges. Ezáltal az US Open lesz a vezető teniszbajnokság a világon.” – mondta Lucy Garvin, az USTA igazgatóságának elnöke. – „Ezek a kezdeményezések elősegítik az USTA kibővítését, így lehetséges, hogy a szövetség, a US Open és tenisz rajongók is az élen járjanak a globális erőfeszítések útján, a környezet megőrzése érdekében.”

Ajánlott tartalom

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a nagy eső

Árvizeket és földcsuszamlásokat okozott a heves esőzés Észak-Szlovéniában, a tűzoltók kétszáz esetben intézkedtek - írta a helyi sajtó szombaton.