Állami támogatással vehetünk most elektromos kerékpárt

Már a tízedik fordulójánál tart az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat – jelentette be Schanda Tamás az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleményében.

A parlamenti és stratégiai államtitkára hozzátette, a kormány eddig több mint ötezer elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá 550 millió forinttal. Az egymilliárd forintos keretösszegű pályázat legújabb szakasza szeptember 6-án, reggel 8 órakor nyílt meg. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpároknál pedig legfeljebb 150 ezer forint. “A kormány elkötelezett az elektromobilitás népszerűsítése és a környezetkímélő járművek elterjedésének támogatása mellett, hiszen ezek közelebb visznek klímavédelmi céljaink eléréséhez. A közlekedés zöldítésére azért kell kiemelt figyelmet fordítanunk, mert az ágazat az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mintegy ötödéért felel. A szektor a közelmúltban elfogadott Nemzeti tiszta fejlődési stratégia szerint is leginkább a tisztább üzemanyag-felhasználással, első helyen a villamos energia térnyerésével válhat klímabarátabbá” – emelte ki Schanda Tamás. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás. A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. szeptember 10.-én éjfélig lehet benyújtani.

Ajánlott tartalom

A GTKB Ganz fejleszti buszgyártási képességét

A GTKB Ganz Transelektro Közlekedési Berendezéseket Gyártó Kft. fejleszti buszgyártási képességét, egyebek közt új innovatív vezérlőrendszert hoz létre a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) Plusz forrás felhasználásával - közölte a társaság az MTI-vel.