Állandóan kipusztulnak növényei? Íme, az önlocsoló cserép

Az ön irodájában is csak a kaktusz él meg? Egy holland dizájncég olyan cseréppel állt elő, amely elraktározza a vizet és szép lassan adagolja a növénynek, elkerülve a túlöntözést.

Ha pedig elfogy a víz, azt ránézésre tudni fogja. Egy rotterdami iparművész olyan cserepet tervezett, amely kézenfekvő megoldást nyújt azok számára, akik akaratlanul is minden növényt kiirtanak a környezetükben, mégis vágynak a flóra közelségére. A Natural Balance név alatt futó cserép semmilyen szenzort vagy elektronikát nem alkalmaz, az egész megoldás az egyensúlyra épül. A cserép egyik oldalában egy tartály foglal helyet, amely megtöltés után szépen lassan adagolja a vizet a növénynek. A gyártók szerint akár egy hónapra is elég lehet a tartályban lévő víz. De, hogy pontosan mikor fogy ki, azt látni fogja, ugyanis a cserép alja enyhén gömbölyű, így az picit oldalra billen, ha már szomjas a növény. Az alábbi videó jól szemlélteti a folyamatot. A feltaláló közösségi finanszírozással éppen most igyekszik anyagi támogatást gründolni a Natural Balance-nak, amelyet early bird áron 35 euróért, durván 11 ezer forintért lehet előrendelni. Az alkotó azzal is számolt, hogy természetesen nem minden növény egyforma súlyú, méretű, így a balanszot állítani lehet a cserép alján. A Kickstarter-kampány célja hétezer euró, ebből 5 és fél ezret már össze is gyűjtöttek. Az adakozók várhatóan jövő év áprilisában vehetik kézbe cserepüket, írja a hvg.hu.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.