Állatadomány a miskolci állatkertnek

Több mint ötven állatot kapott a Miskolci Állatkert és Kultúrpark egy magánszemélytől; az adományozásnak köszönhetően többek közt kameruni kecske, shetlandi póni, mosómedve, emu és strucc gazdagítja az állományt.

Fedor Vilmos Miskolc alpolgármestere ünnepélyes keretek között köszönte meg kedden a város nevében a több mint ötven állatból álló magánadományt, amelyet Jónás Sándor, egykor Miskolcon élő vállalkozó ajánlott fel az állatkert részére.
Az adományozásnak az Állatkert Karácsonya nevet adták, amely ily módon kapcsolódik az Állatok Karácsonya programsorozathoz. Az Állatok Karácsonya során a kisgyerekek ajándékozzák meg az állatokat, most pedig az állatkert illetve Miskolc városa kap ajándékot Jónás Sándortól – mondta el Jánosi Ferenc állatkertvezető.
Az ajándékozás révén az állatkert hozzájutott hat kameruni kecskéhez, kilenc shetlandi pónihoz, két mosómedvéhez, négy emuhoz, két strucchoz, harmincegy juhhoz, négy gímszarvashoz, két őzhöz, négy szamárhoz és egy Holstein-fajtájú kanca lóhoz.
Az adomány értéke 6-8 millió forint, ami példa nélküli a miskolci állatkert történetében.

Ajánlott tartalom

Április 22. és 26. között rendezik meg a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet

Idén április 22. és 26. között rendezik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahetet, amelynek célja a fenntarthatóság üzenetének elterjesztése iskolai keretek között - közölte az Alapértékek Nonprofit Kft. csütörtökön az MTI-vel.