Állatkerti belépő kartondobozból

Ingyen mehetnek be a Fővárosi Állatkertbe azok a 2-14 éves gyerekek, akik legalább 10 kilapított italos kartondobozzal érkeznek szeptember 8-9-én.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert 4. alkalommal rendezi meg a Vidám Doboz Napokat. Az akció keretében a gyermekek a kilapított, minimum egyliteres italos kartondobozokért cserébe belépőjegyet kapnak az állatkertbe. A programmal a szelektív gyűjtés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők – adta hírül közleményben az IKSZ egyesülés. Az ingyenes állatkerti gyermekbelépőn túl, a főbejártnál felállított gyűjtőpontnál színes, érdekes grafikákról tájékozódhatnak az érdeklődők az italos karton életútjáról és újrahasznosítási folyamatáról. Az akció részleteiről további tájékoztatást a www.italoskarton.hu vagy a www.zoobudapest.com oldalon kaphatnak az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

A klímaváltozáson a fásítás segíthetne leginkább

Az erdőtelepítés, a fásítás az egyik legjobb eszköz a klímaváltozás negatív hatásainak kompenzálására - mondta az Agrárminisztérium (AM) agrárpiacért felelős helyettes államtitkára Balatonszárszón pénteken.