Állatkerti belépő kartondobozból

Ingyen mehetnek be a Fővárosi Állatkertbe azok a 2-14 éves gyerekek, akik legalább 10 kilapított italos kartondobozzal érkeznek szeptember 8-9-én.

Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) és a Fővárosi Állat- és Növénykert 4. alkalommal rendezi meg a Vidám Doboz Napokat. Az akció keretében a gyermekek a kilapított, minimum egyliteres italos kartondobozokért cserébe belépőjegyet kapnak az állatkertbe. A programmal a szelektív gyűjtés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet a szervezők – adta hírül közleményben az IKSZ egyesülés. Az ingyenes állatkerti gyermekbelépőn túl, a főbejártnál felállított gyűjtőpontnál színes, érdekes grafikákról tájékozódhatnak az érdeklődők az italos karton életútjáról és újrahasznosítási folyamatáról. Az akció részleteiről további tájékoztatást a www.italoskarton.hu vagy a www.zoobudapest.com oldalon kaphatnak az érdeklődők.

Ajánlott tartalom

Karcsúsít a JYSK: évi több tonna alumíniumot és több mint 40 konténert spórolnak meg

Változás jön a JYSK bizonyos termékeinél: a dán vállalatnál a paplanokat ezentúl máshogyan csomagolják, ezzel annyit helyet spórolnak meg, hogy évente több mint 40 konténerrel kevesebbet használnak majd. A kerti székekről pedig eltűnik egy alumínium díszítő elem, amivel évente 22 tonnával csökken a felhasznált alumínium mennyisége.