Állatvédelem a közösségi oldalakon

Az állatok elemi igénye, hogy szabadon élhessenek, jó közérzetük biztonsága minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatvédelem társadalmilag elvárt, hasznos tevékenység.

Legfontosabb alapvetése, a megelőzés. Napjainkban szinte divat ritka állatokat tartani. A problémát azt jelenti, hogy az emberek nem rendelkeznek kellő tudással az ellátásukhoz. Az állattok megfelelő tartásához a világhálón sok hasznos információt lehet ellesni. Az állat bántalmazás elleni harcot azonban az internet negatívan is befolyásolhatja. A közösségi oldalakra feltöltött felkavaró állatkínzásos fotók magát a cselekedetet reklámozhatják. Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége, Both Zoltán vadállatbefogó elmondása szerint gyakori eset, hogy a külföldi kisállat börzéken veszélyes hüllőket fillérekért vásárolnak meg. Ezeknek az állatoknak a tartása itthon biztonsági szabályokhoz kötött, amikkel a gazdák sok esetben nincsenek tisztában. Ennek következtében egyre több emberre veszélyes állat kallódik el, befogásuk pedig szakmai tudást igényel.

Ajánlott tartalom

Áder János szerint is nagyon fontos az elektronikai hulladékok újrahasznosítása

Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára hívta fel a figyelmet Áder János korábbi köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke szerdán Siófokon. Egyúttal bejelentette a használt elemek és mobiltelefonok begyűjtésére indított iskolai versenyt.