Állatvédelem a közösségi oldalakon

Az állatok elemi igénye, hogy szabadon élhessenek, jó közérzetük biztonsága minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatvédelem társadalmilag elvárt, hasznos tevékenység.

Legfontosabb alapvetése, a megelőzés. Napjainkban szinte divat ritka állatokat tartani. A problémát azt jelenti, hogy az emberek nem rendelkeznek kellő tudással az ellátásukhoz. Az állattok megfelelő tartásához a világhálón sok hasznos információt lehet ellesni. Az állat bántalmazás elleni harcot azonban az internet negatívan is befolyásolhatja. A közösségi oldalakra feltöltött felkavaró állatkínzásos fotók magát a cselekedetet reklámozhatják. Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége, Both Zoltán vadállatbefogó elmondása szerint gyakori eset, hogy a külföldi kisállat börzéken veszélyes hüllőket fillérekért vásárolnak meg. Ezeknek az állatoknak a tartása itthon biztonsági szabályokhoz kötött, amikkel a gazdák sok esetben nincsenek tisztában. Ennek következtében egyre több emberre veszélyes állat kallódik el, befogásuk pedig szakmai tudást igényel.

Ajánlott tartalom

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről beszélgetett Áder János legújabb podcastjában

Az erdőgazdálkodás hosszú távú jelentőségéről, egy szaporítóanyag-központ létrehozásáról és az agrárerdészetről beszélgetett Áder János volt köztársasági elnök Borovics Attilával, a Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének főigazgatójával Kék bolygó című podcastjának hétfőn megjelent legújabb adásában, amely már a legnépszerűbb videomegosztó oldalon is megtekinthető.