Állatvédők tiltakoznak Mike Tyson galambshow-ja miatt

Állatkínzással és illegális hazárdjátékkal vádolja egy nemzetközi állatvédő csoport New Yorkban Mike Tyson egykori nehézsúlyú bokszbajnok televíziós galambshow-ját.

A neves öklöző világéletében szenvedélyes galambtenyésztő volt, de sohasem versenyzett szárnyasaival. Az Animal Planet tévécsatorna számára most egy olyan műsor készül vele, amely galambversenyeken követi nyomon. A műsor jövőre kerülne adásba.
Az állatokkal való etikus bánásmódért harcoló PETA állatvédő szervezet azonban a múlt héten a brooklyni kerületi ügyészséghez fordult, és kérte az ügy kivizsgálását, mivel véleménye szerint a műsorban kegyetlenül bánnak a galambokkal, ráadásul a versenyek illegális fogadásokra sarkallhatnak.

Az Animal Planet szóvivője cáfolta, hogy bármiféle fogadás szóba került volna a műsorban szereplő galambversenyekkel kapcsolatban. Megjegyezte azt is, hogy a galambokkal “gyöngéden és tisztelettel bánnak a gazdáik”, beleértve Tysont is.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.