Általános iskolák épületenergetikai fejlesztését végzik el Debrecenben

Három debreceni általános iskola és egy óvoda 904 millió forintos épületenergetikai fejlesztésére nyert uniós támogatást a debreceni önkormányzat – tájékoztatta Pajna Zoltán alpolgármester hétfőn az MTI-t.

A 2014 első fél évében kezdődő munkálatokhoz az önkormányzat 135,5 millió forint önrészt biztosít. Az épületeket szigetelik, kicserélik a nyílászárókat, korszerűsítik az intézmények világítását, valamint fűtési, hűtési és melegvíz-rendszereit. Növelik a megújuló energiaforrások szerepét az energiafelhasználáson belül, csökkentve a szén-dioxid kibocsátását is. A Vénkerti Általános Iskolában, a Kazinczy Ferenc Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában, illetve a Gönczy Pál Általános Iskolában és az intézményhez kapcsolódó óvodában a többi között napelemeket és napkollektorokat szerelnek fel, fejlesztik a hőközpontokat és a fűtőtestekre “vandálbiztos” szelepek szerelnek – közölte Pajna Zoltán.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.