Általános iskolás program a parlagfű ellen

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”.

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”. A “Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság megbízásából készült, három tanórára elosztható program letölthető a Sulinet honlapjáról is. A kiadvány célja, hogy a diákok elsajátítsák az allergiával kapcsolatos – elsősorban a pollenallergiára, azon belül pedig a parlagfűre, mint a legelterjedtebb allergiát okozó gyomnövényre vonatkozó – alapvető és legszükségesebb információkat. A könyvből szerzett ismeretek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fiatalok tudatos felnőttekké válva fel.

Ajánlott tartalom

Magyar találmány a világ első szennyvíz újrahasznosításából készült tisztítószere

Egy magyar mérnökcsapat rájött, hogy nemcsak biogáz nyerhető ki a szennyvízből, hanem ecetsav is, amelyre a háztartási tisztítószerek nagy része épül, a felfedezésből késztermék lett. Erről a magyar találmányról beszélgetett Áder János korábbi államfő Taxner György vízépítő és szennyvíztisztítási szakmérnökkel a Kék bolygó című podcastjának hétfőn közzétett legújabb adásában, amely elérhető a legnépszerűbb videómegosztó portálon is.