Általános iskolás program a parlagfű ellen

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”.

Egyre többen szenvednek a parlagfűtől, ezért a Vidékfejlesztési Minisztérium ismeretterjesztő tananyagot dolgozott ki a felső tagozatos általános iskolásoknak az “allergiások réméről”. A “Parlagfűmentes Magyarországért” Tárcaközi Bizottság megbízásából készült, három tanórára elosztható program letölthető a Sulinet honlapjáról is. A kiadvány célja, hogy a diákok elsajátítsák az allergiával kapcsolatos – elsősorban a pollenallergiára, azon belül pedig a parlagfűre, mint a legelterjedtebb allergiát okozó gyomnövényre vonatkozó – alapvető és legszükségesebb információkat. A könyvből szerzett ismeretek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a fiatalok tudatos felnőttekké válva fel.

Ajánlott tartalom

A kiadott építési engedélyek száma nőtt, a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban augusztusban

Augusztusban a kiadott építési engedélyek száma nőtt, míg a megkezdett lakóingatlan-építések száma csökkent az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau keddi jelentése alapján.