Keszthelyen került első alkalommal megrendezésre az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét, az I. Georgikon Futamot. A Keszthely Napjához és a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó programot a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület, Keszthely Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem keszthelyi székhelyű Georgikon Kara közösen szervezte.

Alternatív Hajtású Járművek Versenye – I. Georgikon Futam

Keszthelyen került első alkalommal megrendezésre az Alternatív Hajtású Járművek Versenyét, az I. Georgikon Futamot. A Keszthely Napjához és a Környezetvédelmi Világnaphoz kapcsolódó programot a Keszthelyi Környezetvédő Egyesület, Keszthely Város Önkormányzata és a Pannon Egyetem keszthelyi székhelyű Georgikon Kara közösen szervezte.

A lebonyolítással az INNO-Mobil Sportegyesületet bízták meg, amelynek munkatársai a győri Széchenyi István Egyetemen már hagyományosnak számító, hallgatói kezdeményezésként indult, immár négy alkalommal megtartott Széchenyi Futam házigazdáiként komoly tapasztalattal rendelkeznek az ilyen jellegű programok kivitelezése terén.

Az egész napos program városi felvonulással kezdődött. Három helyszínen – a belvárosi sétálóutcában, egy bevásárlóközpont parkolójában, illetve a Városháza előtt nyílt lehetőség a járművek közelebbi megismerésére. A nagy érdeklődés alapján elmondható, hogy a rendezvény már a verseny elindítása előtt sikeresnek bizonyult.

A Városi Strand és a vasútállomás között található parkolóban megtartott versenyen öt alternatív hajtású, magyar egyetemisták által tervezett jármű mérte össze erejét. Az időmérőt követő 30 perces viadalon – amely Pálinkás Róbert alpolgármester zászlójelére vette kezdetét – a győri Széchenyi István Egyetem Járműipari Regionális Egyetemi Tudáközpontja és az ászári Intermotor Kft. által közösen épített Wirecar 09 győzött, s hódította el ezzel elsőként a Georgikon Kupát. A futamot követően a Balaton partján kiállítás formájában találkozhattak a strandolók és a városlakók a járművekkel.

A versenyt hivatalosan lezáró Dr. Dublecz Károly, a Georgikon Kar dékánja elmondta: a célt, a környezetvédelem, a környezettudatos szemlélet kialakításának ügyét eredményesen szolgálta a rendezvény, s az érdeklődés azt mutatja, a jövőben is érdemes hasonló programokat szervezni.
Sajtófotók: http://szechenyifutam.hu//index.php?option=com_content&task=view&id=175&Itemid=74
További információ: www.ahj.hu

Az I. Georgikon Futam végeredménye:
1. helyezett: SZE JRET – INTERMOTOR: WIRECAR 09
2. helyezett: ELEKTRO-TEAM – ELEKTRO GO-KART
3. helyezett: Széchenyi István Egyetem, Közúti és Vasúti Járművek Tanszék – HUPERCAR
4. helyezett: Széchenyi István Egyetem, Közúti és Vasúti Járművek Tanszék – SZENERGY CAR
5. helyezett: CARMAN TEAM – CarManT

A Keszthelyi Környezetvédő Egyesület „A legkörnyezetbarátabb jármű” különdíját a Széchenyi István Egyetem, Közúti és Vasúti Járművek Tanszék által épített napelemes SZENERGY CAR kapta.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának különdíját – egy Keszthely történelmét bemutató képes albumot – a CARMAN TEAM – CarManT kapta.

További információk: http://www.ahj.hu

Ajánlott tartalom

Magyarország javaslatcsomagot terjesztett elő az európai elektromobilitás fejlesztésére

Magyarország 11 pontos javaslatcsomagot terjesztett az uniós Versenyképességi Tanács elé az elektromos autózásra való átállás felgyorsítása érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.