Amerikai haditengerészeket ért sugárzás

Tizenhét amerikai haditengerészt ért alacsony sugárzás a Japánnál végzett mentési akciókban, állítják katonai tisztviselők a New York Daily News szerint. A szennyeződést akkor fedezték fel rajtuk, amikor három helikopterrel visszatértek a USS Ronald Reagan fedélzetére. Az Egyesült Államok már korábban bejelentette, hogy átirányítja hajóit Fukusima közeléből az erőmű felől érkező radioaktív gőz miatt.

Félmillió ember hagyta el otthonát
Több mint félmillió embernek kellett a földrengés, a cunami vagy a nukleáris vészhelyzet miatt elhagynia otthonát. Több millióan pedig víz, élelem vagy fűtés nélkül vészelték át az elmúlt három éjszakát.

Tűz ütött ki egy fukusimai hőerőműnél

Tűz ütött ki egy üzemanyagtartály közelében a fukusimai hőerőműnél, jelentette a Kyodo News. Az nem világos, hogy ez pontosan hol helyezkedik el az atomerőműhöz képest.

Ajánlott tartalom

Rengeteg gyerek halálát okozza a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után - közölte szerdán a The Guardian egy új tanulmány alapján.