Amerikai haditengerészeket ért sugárzás

Tizenhét amerikai haditengerészt ért alacsony sugárzás a Japánnál végzett mentési akciókban, állítják katonai tisztviselők a New York Daily News szerint. A szennyeződést akkor fedezték fel rajtuk, amikor három helikopterrel visszatértek a USS Ronald Reagan fedélzetére. Az Egyesült Államok már korábban bejelentette, hogy átirányítja hajóit Fukusima közeléből az erőmű felől érkező radioaktív gőz miatt.

Félmillió ember hagyta el otthonát
Több mint félmillió embernek kellett a földrengés, a cunami vagy a nukleáris vészhelyzet miatt elhagynia otthonát. Több millióan pedig víz, élelem vagy fűtés nélkül vészelték át az elmúlt három éjszakát.

Tűz ütött ki egy fukusimai hőerőműnél

Tűz ütött ki egy üzemanyagtartály közelében a fukusimai hőerőműnél, jelentette a Kyodo News. Az nem világos, hogy ez pontosan hol helyezkedik el az atomerőműhöz képest.

Ajánlott tartalom

Pécs európai küldetési címkét kapott a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért

A klímasemleges és intelligens városokra vonatkozó uniós program keretében 23 város, köztük Pécs kapta meg az európai küldetési címkét a klímasemlegességgel kapcsolatos erőfeszítéseiért - közölte az Európai Bizottság csütörtökön.