Amsterdam-New York használt sütőolajjal

Átrepülni az Atlanti-óceánt használt sütőolaj-üzemanyaggal. Már ilyen is van, Hollandiában, ahol a KLM légitársaság, márciustól hetente egyszer egy Boeing 777-200 típusú járatot indít Amsterdam és New York között, kizárólag bioüzemanyaggal tankolva.

A használt sütőolajat a KLM tulajdonában lévő, fenntartható tüzelőanyagról szakosodott SkyNRG cég alakítja át bioüzemanyaggá. A KLM tavaly már felállította minden idők leghosszabb, bioüzemanyaggal történő repülését Hollandiától Brazíliáig. A légitársaság 2007 óta együtt dolgozik a World Wildlife Fund (WWF) holland szekciójával és különböző kutatóintézetekkel új technológiák kifejlesztésére, amelyek növelik az energetikai hatékonyságot, csökkentik a repülőgépek káros kibocsátásait és fenntarthatóvá teszik a repülőtereket. Az Air France-szal együtt így válhatott KLM a Dow Jones Sustainable Index vezető részvényesévé, írja az energiacentrum.com.

Ajánlott tartalom

Milyen típusú alternatív energiájú járművek léteznek?

A nem hagyományos hajtású járművek piaca egyre szélesebb. Az elektromos autók mellett népszerűek a hibridek. Ha ilyen autót keresel, először is tudnod kell, mi a különbség a BEV, HEV, PHEV, MHEV, EREV vagy FCEV járművek között. Ezért megvizsgáljuk, milyen típusú elektromos és hibrid autók léteznek, és miben különböznek egymástól, viszont van még egy dolog, amire szeretnénk felhívni a figyelmedet, tarts velünk!