Andrási Miklós lett a Magyar Energia Központ ügyvezetője

A Magyar Energia Központ Nonprofit Kft. ügyvezetőjének nevezte ki Andrási Miklóst, a MÁV Zrt. korábbi elnökét a nemzeti fejlesztési miniszter – tudta meg pénteken az MTI.

A Magyar Energia Központ Nonprofit Kft. a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium háttérintézménye, elsőrendű feladata, hogy a megújuló energia programot és az energiatakarékosságot segítse – mondta az MTI-nek Andrási Miklós.
Az említett programokra, így az úgynevezett panelprogramra  – amelynek keretében a panellakások energiatakarékos átalakítását lehet pályázati pénzek révén előmozdítani – évente több tízmilliárd forintos támogatást nyújt az Európai Unió és a magyar költségvetés.
A pályázati pénzek elbírálásában, elosztásában és koordinálásában fontos szerepe van a Magyar Energia Központnak – közölte Andrási Miklós.

Ajánlott tartalom

Kísérleti üzemanyagár-statisztikát indít a KSH

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a régiós üzemanyagárak monitorozása és összehasonlíthatósága érdekében 2024. április 19-én pénteken közzéteszi új kísérleti statisztikáját. Az üzemanyagár-kísérleti statisztika alapját az Eurostat Weekly Oil Bulletin jelenti, amelynek adataiból a KSH régiós átlagárat számol a 95-ös benzin és dízelüzemanyagokra vonatkozóan - jelentette be szerdán a KSH.