Anglia 25 %-kal megnövelte a megújuló energia-termelést a 2009-es év során

Az adatot a közelmúltban tette közzé a brit kormány.

A madridi angol követség a következőt mondta a Renewable Energy magazinnak: “The British Embassy in Madrid told Renewable Energy Magazine that, “A hónap két fontos témája a megújuló energia-termelés, továbbá a walesi kormánynak nyújtott angol anyagi támogatás a területi projektek elősegítésére.
Az Energia és Klímaváltozási Hivatal statisztikái kimutatták, hogy az Egyesült Királyság 5,5 TWh megújuló energiát termelt a 2009-es év harmadik negyedére egy év alatt, ami 25 %-os növekedést jelent.
A szél-, és vízenergia felhasználásából származó áram termelése 39 %-kal emelkedett, míg Nagy-Britannia energia iránti igénye 6,3%-al csökkent.

A gáz hozzájárulása a teljes villamosenergia forrásokhoz rekord szintet ért el (52%), és a nukleáris energia termelése 20%-ot tesz ki a teljesből, így először haladta meg a szénenergiáét.
Wales növeli a megújuló energiákat
Wales időközben 8,8 millió eurót áldoz regionális megújuló energia programok céljára. Az autonóm walesi kormány és a walesi gyűlés szétosztja a pénzt a helyi kezdeményezések között.
A pénzből 110 ezer – 330 ezer euró segíti, hogy 22 különböző projekt alapján szél, biomassza és vízenergia rendszerek épüljenek ki. A tervek által termelt megújuló energiát az ott élők használják fel, vagy egy nemzetközi rendszerbe szolgáltatják.

Másik 135 támogatás 3300 eurót szolgáltat tanulmányi célokra. Ezt követően még 22 ezer euró megy 35 rendszer fejlesztésének második szakaszára.
“Programunk szerves részét a szén-dioxid kibocsátás csökkentése, valamit a helyi szervezetű megújuló energiatermelési megoldások támogatása teszi ki”- fogalmazta meg Jane Davidson, környezetvédelmi miniszter.

Ajánlott tartalom

Tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete

Az Európai Unió Hivatalos lapjában kihirdették a nagykereskedelmi energiapiacok integritásáról és átláthatóságáról szóló 1227/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet (REMIT) módosítását, ezzel tovább erősödik a nagykereskedelmi energiapiacok felügyelete - közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási hivatal (MEKH) pénteken az MTI-vel.