Apple: nagy bajok lehetnek a számítástechnikai felhővel

Nagy adatbiztonsági veszélyeket lát a számítástechnikai felhő technológia terjedésében Steve Wozniak, az Apple társalapítója – írja a német Welt Online hírportál.

A felhasználók teljes mértékben elveszíthetik az ellenőrzést saját adataik felett, amennyiben azok saját gépeikről átkerülnek az internetre – fejtette ki Washingtonban Steve Wozniak, a tavaly elhunyt Steve Jobs mellett az Apple társalapítója. A számítástechnikai felhő technológia nagy internetes szervereken telepített szoftvereket futtat és ugyanott tárolt adatokkal dolgozik a felhasználó saját számítógépén telepített szoftverek és ott elmentett adatok helyett.  “Komolyan aggódom amiatt, hogy minden átkerül a (számítástechnikai) felhőbe” – fogalmazott Steve Wozniak. “Riasztónak tartom a dolgot. Szerintem öt éven belül szörnyű nagy problémák lesznek ebből.”

Ajánlott tartalom

Klímapolitikai Intézet: kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a gyártókon múlna

Sokkal kevesebb elektromos hulladék keletkezne, ha a fogyasztókon és nem a termékek gyártóin múlna; fogyasztó- és környezetvédelmi szempontból egyaránt aktuális probléma a tervezett elavulás - derül ki a Klímapolitikai Intézet és a Századvég együttműködésében készült reprezentatív kutatásból.