Apple: nagy bajok lehetnek a számítástechnikai felhővel

Nagy adatbiztonsági veszélyeket lát a számítástechnikai felhő technológia terjedésében Steve Wozniak, az Apple társalapítója – írja a német Welt Online hírportál.

A felhasználók teljes mértékben elveszíthetik az ellenőrzést saját adataik felett, amennyiben azok saját gépeikről átkerülnek az internetre – fejtette ki Washingtonban Steve Wozniak, a tavaly elhunyt Steve Jobs mellett az Apple társalapítója. A számítástechnikai felhő technológia nagy internetes szervereken telepített szoftvereket futtat és ugyanott tárolt adatokkal dolgozik a felhasználó saját számítógépén telepített szoftverek és ott elmentett adatok helyett.  “Komolyan aggódom amiatt, hogy minden átkerül a (számítástechnikai) felhőbe” – fogalmazott Steve Wozniak. “Riasztónak tartom a dolgot. Szerintem öt éven belül szörnyű nagy problémák lesznek ebből.”

Ajánlott tartalom

Már 7,5 tonnánál jár a használt mobiltelefonokat visszagyűjtő kampány eredménye

A több mint 5 éve futó "Passzold vissza, Tesó!" kampányban mára 1111 gyűjtőpont részvételével, több mint 7,5 tonnányi használaton kívüli mobiltelefon gyűlt össze - közölte a KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdaságért szerdán az MTI-vel.