Áramkorlátozásra készül Japán

Korlátozást vethetnek ki az áramfogyasztásra Japánban − közölte a szigetország kormánya, amely egyúttal arra kérte a vállalatokat, mérsékeljék fogyasztásukat.

Korlátozást vethetnek ki az áramfogyasztásra Japánban − közölte a szigetország kormánya, amely egyúttal arra kérte a vállalatokat, mérsékeljék fogyasztásukat. A márciusi földrengés és szökőár után a Tokiótól 220 kilométerre északra található, megsérült fukusimai atomerőművet üzemeltető Tepco jelentős hiányt jelez előre nyárra, a nagyobb kimaradás elkerülése érdekében a katasztrófa után kisebb áramszünetekkel igyekszik kezelni a helyzetet. Az újjáépítés a várakozások szerint jelentős befektetéseket fog vonzani, azonban a villamosenergia-ellátás biztosítása nélkül nem várható nagy növekedés. Az elemzők a második negyedre GDP-csökkenést jeleznek előre a szigetországban, a prolongált áramhiány pedig elnyújthatja a visszaesést. A gazdasági aktivitás csökkenése azonban vélhetően nem lesz olyan nagy mértékű, mint az energiakínálaté, mivel a társaságok tevékenységüket úgy módosítják, hogy a lehető legkevésbé befolyásolja azt − idézte a Bloomberg a Goldman Sachsot. A cégek a termelést a kora reggeli, késő éjjeli órákra, munkaszüneti napokra igazítják, miközben az ország más áramtermelő kapacitásait magasabb fokozatra állították.
A teljes cikk itt olvasható.

Ajánlott tartalom

Fenntarthatóság a zsalutechnológiában is

A közel két évtizede létező környezetbarát, számtalanszor újrahasznosítható műanyag zsaluhéjak feltalálója és gyártója, a piacvezető Meva, új regionális szolgáltatási központja is a fenntarthatósági alapelvek mentén kezdte meg működését Dunakeszin. Az üzemben környezetbarát csúcstechnológiával végzik majd a zsalukarbantartást, –javítást és –tisztítást.