Árvíz – Akadozik a gázszolgáltatás az árvíz sújtotta térségekben

A gázszolgáltatást is érinti Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az árvíz, a területileg illetékes Tigáz-DSO Kft. megerősített létszámú szakembergárdával folyamatos készültséget tart fenn a térségben, mert több helyen még mindig akadozik a gázszolgáltatás – tájékoztatta a cég szerdán az MTI-t.

A tájékoztatás szerint nemcsak az okoz problémát, hogy a víz kimosta a földből a gázvezetékeket, hanem az is, hogy az árvízi védekezésben részt vevők utakat vágtak át, töltéseket építettek, hidakat bontottak el, és akaratlanul is megsértették a gázvezetéket.
A legnehezebb a helyzet Szendrő, Szendrőlád, Edelény, Felsőzsolca, Ónod, Sátoraljaújhely, Vadna, Sajóivánka, Aszaló, Arnót, Boldva és Szalonna településeken; biztosítják ugyan a gázszolgáltatást, de mintegy 1100 háztartásba nem tudják eljuttatni a gázt.

A Duna vonalán is nehéz a helyzet, ott 300 háztartásba nem jut el a vezetékes gáz.
A gázszolgáltatás azokban a házakban szünetel, ahol az áradások következtében a vízszint elérte a házi nyomásszabályozókat; a szabályozók gyorszára ilyen esetben lezár, és az épület gáz nélkül marad.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.