Árvízkárosultak segítenek az iszapkárosultaknak

Segélyszállítmányt indítottak útra a nyár eleji árvizek sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ónodról az iszapömlés károsultjainak.

“Ónod az árvíz idején annyi segítséget kapott az ország minden szegletéből […] hogy az önkormányzat úgy gondolta, viszonozzuk a segítséget, ez kötelességünk” – mondta Tarnóczi József, a település vasárnap megválasztott polgármestere. A település háromszáz, combközépig érő vegyvédelmi csizmát ajánlott fel, amit az árvízi mentés idején kaptak, de nem használtak fel. A jövő héten gyűjtést is szerveznek.

Jótékonysági mérkőzést játszik a Győri ETO
Jótékonysági meccset rendez az iszapkárosultak megsegítésére a Győri ETO. Az NB I-es focicsapat az NB II-ben szereplő ajkai csapattal játszik, a meccs jegyárbevételét megduplázzák, és azt ajánlják fel a károsultaknak. Azt még nem tudni, hogy mikor lesz a meccs.

Ajánlott tartalom

A vizek sótartalmának növekedése evolúciós változásra kényszeríti a planktonikus szervezeteket

A HUN-REN Ökológiai Kutatóközpont munkatársai folyamatosan vizsgálják, hogy az emberi tevékenység, illetve az emiatt zajló klímaváltozás milyen változást okoz a környezeti feltételekben, és hogyan reagálnak erre az élőlények.