Árvízvédelmi rádiós hálózatot építenek ki Kárpátalján

A Tisza-völgyi árvízvédelmi program keretében nagy sebességű rádiós hálózat kiépítését kezdték el Kárpátalján, amely a Tisza és mellékfolyói vízgyűjtő területéről továbbít megbízható módon információkat.

A hálózat gerince a Técsőn kiépülő árvízvédelmi központot köti össze a Tisza-völgyi árvízvédelmi rendszer ungvári adatgyűjtő és -feldolgozó központjával. Ebbe a rendszerbe lesznek bekapcsolva az egyes járások vízgazdálkodási központjai. A Munkács és Ungvár közötti árvízvédelmi rádiós hálózatot december 20-án helyezik üzembe – adta hírül kedden az ungvári ua-reporter.com internetes hírportál.
A beszámoló szerint a jövő év elején építik ki a Técsőt, Nagyszőlőst és Beregszászt Ungvárral összekötő rádiós hálózatot. Az új adattovábbító rendszer lehetővé teszi, hogy a kárpátaljai folyókon létesített automatikus megfigyelő és adatgyűjtő állomásokon a nap huszonnégy órájában működő videokamerákat helyezzenek el, amelyek áradás esetén kulcsfontosságú adatokat szolgáltatnak az operatív döntések meghozatalához.

Ajánlott tartalom

Súlyos környezeti pusztítást okozhatnak a tengeri hajózásra alkalmatlan orosz tartályhajók

Súlyos környezetpusztítást idézhet elő Oroszország azzal, hogy a tengeri hajózást szabályozó előírásoknak nem megfelelő olajtankereket használ a Balti-tengeren - figyelmeztetett Tobias Billström svéd külügyminiszter a The Guardian című brit napilapnak adott, csütörtökön megjelent interjúban.