Asztronauta az elektromos busz fedélzetén

Wubbo Ockels, űrkutató professzor és a hollandok első asztronautája vezette a tervezőcsapatot, amely megalkotta a 23 férőhelyes elektromos, sirályszárny-ajtós Superbust.

Az elektromos meghajtású busz összeállítása 13 millió euróba került, és májusban fogják bemutatni Dubaiban. Maximális sebessége 250 km/h, mely megegyezik a német autógyártók – úgymint a Mercedes, a BMW, az Audi és a Volkswagen- megegyezés szerinti maximális sebességével. Ha a megegyezést figyelmen kívül hagyták volna a tervezés során, valószínűleg magasabb sebesség elérésére is képes lenne a jármű. Amíg a hatkerekű Superbus ötlete és kinézete lenyűgöz minket, el kell gondolkodnunk rajta, hogyan szerepelne a városi közlekedésben? A kanyarokat hogyan venné be, főleg forgalmas utakon? Valószínűleg nehezen.

Ajánlott tartalom

Regényes természet – Eredményt hirdettek a környezetvédelmi irodalmi pályázaton

Nyolc fiatal írót díjaztak Budapesten a Regényes természet című irodalmi pályázaton, amelyet az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda és a Magyar Írószövetség írt ki ifjúsági regények írására a környezetvédelem, a klímaváltozás és az aktív turizmus témájában.