Asztronauta az elektromos busz fedélzetén

Wubbo Ockels, űrkutató professzor és a hollandok első asztronautája vezette a tervezőcsapatot, amely megalkotta a 23 férőhelyes elektromos, sirályszárny-ajtós Superbust.

Az elektromos meghajtású busz összeállítása 13 millió euróba került, és májusban fogják bemutatni Dubaiban. Maximális sebessége 250 km/h, mely megegyezik a német autógyártók – úgymint a Mercedes, a BMW, az Audi és a Volkswagen- megegyezés szerinti maximális sebességével. Ha a megegyezést figyelmen kívül hagyták volna a tervezés során, valószínűleg magasabb sebesség elérésére is képes lenne a jármű. Amíg a hatkerekű Superbus ötlete és kinézete lenyűgöz minket, el kell gondolkodnunk rajta, hogyan szerepelne a városi közlekedésben? A kanyarokat hogyan venné be, főleg forgalmas utakon? Valószínűleg nehezen.

Ajánlott tartalom

Kiemelt segítséget kap három vármegye a zöld átálláshoz

A Környezeti és energiahatékonysági operatív program plusz (Kehop plusz) forrásaiból mintegy 110 milliárd forint jut a három leginkább környezetszennyező gazdaságú vármegye zöld átállásának kiemelt támogatására - jelentette be a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára kedden Egerben.