Átadták a megújult budapesti Paskál fürdőt geotermikus szaunával

Az új fürdőrészben speciális geotermikus szauna is épült, amely Magyarországon egyedülálló. A fürdő gépészeti része hőszivattyús rendszerrel működik, azaz az elfolyó 30 fokos vizet fűtésre használják.

Átadták a budapesti Paskál fürdő új fürdőépületét, az 1,4 milliárd forintos beruházással kibővült létesítmény hét új medencével üzemel, és egész évben nyitva tart – jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten. Szőke László elmondta: a 2345 négyzetméter alapterületű, korábban mindössze két medencével üzemelő strand felújítása 10 hónap alatt készült el, a zrt. a beruházást saját forrásból finanszírozta.

A fedett földszinti részen több medencét is kialakítottak. Az új fürdőrészben speciális geotermikus szauna is épült, amely Magyarországon egyedülálló. A fürdő gépészeti része hőszivattyús rendszerrel működik, azaz az elfolyó 30 fokos vizet fűtésre használják. A kezelőhelyiségekben szeptembertől a vendégek az OEP által támogatott szolgáltatásokat is igénybe vehetik. A fürdő egész éves üzemelése 40-50 fős állandó létszámbővítést jelent, és a fürdő befogadóképessége a korábbi napi háromezerről ezerről ötezerre nőtt.

Kialakítottak egy új parkolót is az önkormányzattól kapott területen a fürdő mellett, így a korábbi 40 helyett 190 helyet tudnak biztosítani a vendégeknek – közölte Szőke László.

A vezérigazgató szerint a Paskál bővítése a BGYH gazdálkodásának stabilitását erősíti, mivel 9 állandó és 3 szezonális strandja lesz. A Paskál ugyanazzal a gyógyvízzel működik, mint a Széchenyi fürdő, a vendégek egy részét onnan szeretnék átcsábítani, a Dagály pedig szeptemberben bezár, ezért volt szükség egy új állandó fürdőre – tette hozzá. Kitért arra, hogy terveik szerint a Palatinus 2015-ben indult bővítése jövő tavasszal befejeződik, a Széchenyi gyógyfürdő gépészeti felújítása pedig az év végén zárul. Kiemelte, hogy a gyógyfürdők Budapest legfőbb turisztikai vonzerejét jelentik. Tavaly például a Budapestre érkező 3,5 millió külföldi turista közel 60 százaléka, kétmillió vendég látogatott el valamelyik fürdőbe. A zrt. 2016-ra a magyar turisztikai piac egyik legfontosabb szereplője lett, stabilan nyereségesen működéssel – mondta. Sidó Szabolcs, a főpolgármesteri hivatal városüzemeltetési főosztályának vezetője kiemelte: a beruházás jelentős lépés a zrt. stratégiájának megvalósításában, mert a fürdő szezonális strandból egész évben nyitva tartó létesítményé vált. Hozzáfűzte: a zrt. bebizonyította, hogy egy fürdővállalkozás, jó üzletpolitikával, állami támogatás nélkül is tud eredményesen működni.

Ajánlott tartalom

Ez lenne a tökéletes akkumulátor a napelemek számára?

A 5K0 akkumulátor egyik változata igazi „mindent egyben” csomag, még invertert is tartalmaz.