Abu Dhabi Urbanisztikai Tanácsának (UPC) alkalmazottjai szombaton eltöltötték az első munkanapjukat az Emirátusok első környezetbarát irodájában.

Átadták Abu Dhabi első környezetbarát irodáját

Abu Dhabi Urbanisztikai Tanácsának (UPC) alkalmazottjai szombaton eltöltötték az első munkanapjukat az Emirátusok első környezetbarát irodájában.

„A tanácsnál nem csak beszélnünk kell a megoldásról, de tennünk is kell érte valamit.” – mondta  Aysha Abu Shahab, a UPC munkatársa, az Abu Dhabiban rendezett Fenntarthatóság a Közel-Keletért Konferencián. –„Ezért kezdtük meg ma a munkát az új irodában. Ez egy teljesen új koncepció – az irodánk mindenki előtt nyitva lesz, így az emberek bejöhetnek, elsajátíthatnak némi tudást, melyet aztán otthon, vagy a saját hivatalukban is sikerrel tudnak majd alkalmazni.”

Abu Shahab azt is kifejtette, hogy egyáltalán nem egyszerű létrehozni egy környezetbarát irodát.
„Figyelünk arra, hogy milyen papírt használunk, a bútoraink is újrahasznosított anyagokból készültek. Vannak területek, ahol pontosan látható, hogy milyen anyagokat használtunk és ez miért történt. Még a tisztítószerekre is alaposan oda kellett figyelnünk.”

Annak ellenére, hogy a Közel-Kelet éghajlata bizonyos akadályokat állít a fenntarthatóság elé, Abu Shahab kiemelte, milyen fontos volt, hogy maximalizálják a természetes forrásokat és rendszereket, amikor csak lehetséges.

Ajánlott tartalom

Bio vagy nem bio? Ez itt a kérdés! A MATE kutatója válaszol

Az ökoélelmiszerek (más néven bio- vagy organikus termékek) fogyasztása világszerte, így hazánkban is folyamatosan növekszik.