Átadták az Elmű-Émász elektromos autó-töltő kútját

Üzembe helyezték az Elmű-Émász járműflottájának első két elektromos autóját és az első elektromos töltőoszlopot – jelentette be Maria-Theresa Thiell, a társaság igazgatóságának elnöke szerdán Budapesten.

A cégcsoport elektromos mobilitás programjának keretében  Budapest első nyilvános töltőoszlopát adták át. Az “áram-tankolás” lehetőségét egy éven át, 2011. szeptember 30-ig ingyen biztosítja a lakossági felhasználók számára az Elmű-Émász. Marie-Theres Thiell, az Elmű-Émász igazgatóságának elnöke tapasztalatszerző kísérletnek nevezte a projektet. Az elnök reményét fejezte ki, hogy alvállalkozók bevonásával bővülhet a Magyarországon futó elektromos autók száma.  Boross Norbert, a társaság kommunikációs igazgatója kérdésre elmondta, jelenleg mintegy tíz elektromos üzemű gépkocsiról tudnak Magyarországon.
Marie-Theres Thiell ehhez hozzátette: az elektromos autó ára négyszerese a hagyományos üzemanyaggal működő gépkocsiénak.

Kifejtette, nem vártak arra, hogy a kormány döntsön milyen módon támogatja az elektromos autók elterjedését, hanem határoztak a tarifáról és az üzleti tervről.
Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára az eseményen elmondta, hogy az Elmű-Émász projektje kapcsolódik a kormány elvárásához: a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az energiatakarékossághoz. Kifejtette, az elektromos autók mérséklik a zajszennyezést is.
A közlekedésért is felelős államtitkár hangsúlyozta: a kormányzati elképzelések a szolgáltatók és a fogyasztók együttműködése nélkül nem valósulhatnak meg.
A sajtótájékoztató után avatták fel az Elmű-Émász új interaktív bemutató termét, ahol az energiafelhasználással kapcsolatban komplex tanácsot adnak a fogyasztóknak. A gyártóktól független tanácsadás középpontjában a hőszivattyúk és a napkollektorok állnak. A lakásvilágítás mellett az épületfelújítási programot segítve a bemutató teremben szimulálják azt is, hogy az egyes nyílászáróknak mennyi a hővesztesége.

Ajánlott tartalom

Újra lehet pályázni az elektromos kerékpárok vásárlásának támogatására

Hétfőtől negyedik alkalommal nyílik meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázata, amely eddig már több mint 2200 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlását segítette, hozzájárulva ezzel a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervben meghatározott célok eléréséhez - jelentette be Steiner Attila körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár az ITM vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint.

Nincs hozzászólás

  1. Érdekes lehetne egy olyan projekt ahol mondjuk a mobilszolgáltatókhoz hasonló rendszerben lehetne az ELMŰ-nél elektromos autót venni, mint ahogy ott mobiltelefont. Szerintem még állami támogatást is kaphatnának hozzá! Én nem bánnám:D
    Mondjuk az ELMŰ-ÉMÁSZból akár ki is nézném, folyamatosan annyi kezdeményezésük van! Azt látom, hogy mind technikai oldalról, mind az ügyfelek felé folyamatos a kommunikációs és újító szándék! A zöld energia nyújtását fantasztikusnak tartom, és mi éppen ki is fizetjük érte a plusz költséget. A feleségem meg épp a hűségprogramos kuponoknak örül. Na szóval, elég aktívak. Jó érzés egy ilyen cég ügyfelének lenni.