Az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt., az MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata üzembe helyezte a társaságcsoport első elektromos töltőállomását a szintén magyar tulajdonú Hungaroring Zrt. területén, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez, az elektromos autózás elterjedéséhez.

Átadták az MVM Csoport első elektromos töltőállomását

Az MVM Partner Energiakereskedelmi ZRt., az MVM Magyar Villamos Művek leányvállalata üzembe helyezte a társaságcsoport első elektromos töltőállomását a szintén magyar tulajdonú Hungaroring Zrt. területén, ezzel is hozzájárulva környezetünk védelméhez, az elektromos autózás elterjedéséhez.

A most átadott elektromos töltőállomás háromfázisú gyorstöltés esetén akár két óra alatt képes teljesen feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. A mogyoródi Hungaroring versenypálya főbejáratánál elhelyezett, egyedi igények szerint tervezett töltőoszlop csatlakozó kialakításai biztosítják, hogy a közeljövőben az utakon futó villanyautók feltölthetőek legyenek. A 22 kW kapacitású töltőállomás 3×32A csatlakozásra került kiépítésre. Az átadás időpontja egybeesett az MVM Partner által támogatott International Superstars Series futammal, amelynek helyszíne ugyancsak a mogyoródi versenypálya volt. Bally Attila az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója elmondta: „A hazai gondolkodásban, és a cég életében is egyre nagyobb szerepet játszik a környezettudatosság és a fenntarthatóság, ezért az MVM Partner az idei évben olyan új, innovatív szolgáltatásokkal és termékekkel bővítette kínálatát, mint például a  villamosenergia-audit, illetve a Zöldáram, amely ez év elején jelent meg a piacon. Ezzel a termékkel a környezetbarát, megújuló energiaforrásból származó Zöldáram elérhetővé vált a környezettudatos üzleti fogyasztók számára is.”

Az MVM Csoport elektromos autója feltöltés alatt az MVM Partner töltőállomásán
Az energetikai társaságcsoport a környezettudatosság jegyében a villanyautók elterjedésében bízik. Az MVM átvette kiterjesztett hatótávolságú elektromos autóját az Opel Amperát, melynek kerekeit minden körülmények között villanymotor hajtja, és 60 kilométerig terjedő úton egy 16 kWh kapacitású lítiumion-akku táplál, amely képes magát akár újratölteni is. Az MVM Partner ZRt. az MVM Csoport tagjaként közel tíz éve nemzeti háttérrel rendelkező társaságként működik, és az elmúlt évek alatt meghatározó szerepet vívott ki a hazai fogyasztói piacon. Az intézmény tevékenységét és sikerességét bizonyítja, hogy a 2011-es szerződött portfólióját jelentősen növelte, ügyfélköre dinamikus ütemben növekszik. A cég sikere abban rejlik, hogy partnereit magas színvonalon szolgálja ki és gyorsan, rugalmasan reagál a piac igényeire, változásaira.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója és Bali Attila, az MVM Partner ZRt. vezérigazgatója a MVM Csoport elektromos autója mellett

Ajánlott tartalom

A BMW Group tervezőmérnökei bemutatják a Neue Klasse minden érzékszervet átható élményét

A milánói Salone del Mobile dizájnhét keretében a müncheni központú vállalatcsoport reflektorfénybe gurítja a jövő holisztikus vízióját.