Örülhetnek a tudatos New York-iak, akik San Francisco kifinomult, elektromos járművek számára fenntartott töltőállomásai után vágyakoztak.

Átadták New York első napenergiával működő töltőállomását

Örülhetnek a tudatos New York-iak, akik San Francisco kifinomult, elektromos járművek számára fenntartott töltőállomásai után vágyakoztak.

A New York-i illetőségű vállalat, a Beautiful Earth Group, mely fenntartható energiákkal foglalkozik, épp csak most leplezte le első, elektromos járművek számára fenntartott, napenergiával működő töltőállomását Red Hook-ban, Brooklynban. Az új állomás egy hatalmas lépés New York City zöld jövője felé.

A töltőállomás egy ipari területen található, nem messze a Beautiful Earth központjától, rálátással Manhattanre. Az építmény szállításra használatos konténerek újrahasznosított acéljából készült, napelemei pedig 235 wattos teljesítménnyel bírnak. Az alábbi képeken egy 100 százalékban elektromos BMW MINI E töltődik, mely egyike a világ azon kevés autóinak, mely kizárólag napenergiával működtethető. A jármű mindössze 3 óra töltődést követően körülbelül 100 mérföldet tud megtenni.

Rengeteg nagy autógyár tervezi elektromos vagy plug-in hibrid autóinak piacra dobását jövőre – természetes, hogy a világ egyik legnagyobb városának, New York Citynek szüksége lesz töltőállomásokra. A Beautiful Earth állomása nem csak autótöltésre szolgál. Elegendő energiát termel egy kisebb otthon ellátására.

„Mindig elámulok, mikor a volán mögé ülök. A sportkocsim egy csepp benzint sem fogyaszt, minden leheletét a napból nyeli, amelyet itt gyűjtünk, Brooklynban.” – mondta Lex Heslin, a cég elnök-vezérigazgatója az úttörő fejlesztés kapcsán.

Ajánlott tartalom

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.