Átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot indít a jegybank

A Magyar Nemzeti Bank átfogó energiahatékonysági és takarékossági programot programot indít: épületeinek központi hőmérsékletét a fűtési időszakban 18 Celsius fokban maximálja, csökkenti az épületek diszkivilágítását, lépéseket tesz az úgynevezett “szürke víz” hasznosítására, valamint a használati melegvíz hőmérsékletének csökkentésére – közölte a jegybank kedden az MTI-vel, miután az igazgatósága elfogadta az előterjesztést.

Kiemelték, a Magyar Nemzeti Bank olyan élőhely-rekonstrukciós projekteket valósít meg, amelyek képesek lesznek majd elnyelni a jegybank karbonlábnyomának egészét az következő években. Hangsúlyozták, az MNB a belső működésében is fenntartható kíván lenni. A jegybanki munkavállalók körében ösztönzik a közösségi közeledés és a telekocsi rendszer használatát, a fenntartható és energiatakarékos eszközök széleskörű alkalmazását. A jegybank további napelemeket telepít, hogy függetlenítse a földgáz felhasználásától az MNB budai központ épületének fűtési rendszerét.

 

mti

 

Ajánlott tartalom

Milyen ablakot válasszunk? Nyílászáró-kisokos!

A megfelelő nyílászáró kiválasztása otthonunkba számos tényezőtől függ, és legtöbbünk életében legalább egyszer szembesül ezzel a döntéssel. Az ablakok nem csupán esztétikai szerepet töltenek be, hanem komoly hatással vannak mindennapunk kényelmére, energiahatékonyságára és hosszú távú értékére is.