Elektromos lesz az Audi A9

Az összkerékhajtású, három elektromotorral szerelt A9 e-tron legkorábban 2020-ban mutatkozhat be.

Az elektromos autózás növekvő népszerűségének és a technika fejlődésének köszönhetően az elkövetkezendő években egyre több villanyautó fog megjelenni a márkák kínálatában. Igaz ez a német prémiumtrióra is, melynek tagjai közül a BMW reagált a leggyorsabban a trendre a szupermenő i modellpalettával, de a Mercedes és az Audi is igyekszik felvenni a tempót. Olyannyira, hogy a négykarikások a napokban bejelentették, 2020-ra bemutatják az elektromos hajtáslánccal szerelt csúcslimuzinjukat, amit a Tesla Model S ellenfelének szánnak.

Az újdonság várhatóan az A9 e-tron nevet kapja majd, a brit AutoCar magazin Rupert Stadler Audi-vezérre hivatkozva pedig arról számolt be, hogy a meghajtásáról három elektromotor és összkerékhajtás fog gondoskodni.
A kompromisszummentes hétköznapi használhatóság jegyében 500 kilométeres hatótávval terveznek, ami mellé 400 és 500 lóerő körüli csúcsteljesítmény és újszerű vezetési élmény várható. Legalábbis a korábbi, hamarosan szintén sorozatgyártásba kerülő Q6 e-tron concept tanulmányautóból erre lehet következtetni, no meg abból is, hogy az ingolstadtiak az A8 szintjére akarják pozicionálni az elektromos csúcsmodellt, ehhez pedig emberes teljesítményre lesz szükség.

forrás: hvg.hu

Ajánlott tartalom

Autómentessé válik a Pesti alsó rakpart egy szakasza

A jövő péntektől, július 26-ától augusztus 15-éig a gyalog és "mikromobilitási eszközzel", például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a Jane Haining rakpartot az Eötvös tér és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utca között - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.